NiKEL VAM DARUJE LJETNI POPUST 30 % NA SILKY LINIJU ZA HIDRATACIJU, UMIRENJE I OSVJEŽENJE KOŽE
NiKEL VAM DARUJE LJETNI POPUST 30 % NA SILKY LINIJU ZA HIDRATACIJU, UMIRENJE I OSVJEŽENJE KOŽE
chevron_left Povratak

Top 10 prirodnih diuretika

Donosimo top 10 prirodnih diuretika uz pomoć kojih će Vaš organizam brže i lakše izbaciti toksine iz tijela

Top 10 prirodnih diuretika

Donosimo top 10 prirodnih diuretika uz pomoć kojih će Vaš organizam brže i lakše izbaciti toksine iz tijela

Za zdravlje, ali i ljepotu organizma od presudne je važnosti oslobađanje toksina iz tijela. To se postiže pravilnim izlučivanjem štetnih tvari putem bubrega, kože, probavom... No, organizam iz različitih razloga nije uvijek u stanju izlučiti toksine. Tu su, srećom, prirodni pomagači. Donosimo top 10 namirnica koje se smatraju prirodnim diureticima jer potiču izlučivanje toksina iz tijela. Mnogi od njih obavezni su sastojci takozvane anticelulitne ili Hipotoksične dijete - jednog od najvažnijih saveznika u borbi protiv celulita. Neki od diuretika istovremeno su i prirodni sastojci ugrađeni u NiKEL proizvode za zdravlje, ljepotu i njegu. Sve što djeluje iznutra kao hrana ili kao farmaceutski pripravak, djeluje i izvana primijenjeno na kožu - kaže poznata NiKEL filozofija izvana i iznutra

1. Šparoga

odlična namirnica čije je diuretičko svojstvo medicinski dokazano. Pročišćava od toksina i snižava kolesterol, zahvaljujući glutationu, antioksidansu koji ima i antikancerogeno djelovanje.

2. Maslačak

učinkovito pomaže bubrezima kod uklanjanja viška vode i soli, dobar je izvor kalija koji je vitalni mineral u tijelu.

3. Artičoka

koristi se za jetru, žučni mjehur i čišćenje krvi. Bogata je vlaknima, kalijem, kalcijem, željezom, fosforom i drugim elementima u tragovima važnima za uravnotežen sustav. Poznato je da pozitivno djeluje na funkcije jetre.

4. Rajčica

se često koristi kao prirodni diuretik s obzirom na to da sadrži visok udio vode, a osim toga, bogata je karotenom, antioksidansom likopenom i vitaminom C. Konzumacija rajčice pomaže otpuštanju vode iz bubrega, kao i uklanjanju toksina.

5. Zelena salata

100 g salate ima samo 95 kalorija. Njenu masu čini 95% voda. Dobar je izvor vitamina A i vitamina K. Salata s tamnijim listovima ima veće koncentracije vitamina A. Od minerala sadrži znatnu količinu kalija, koji je važan za sve neurološke funkcije.

6. Peršin

jednako su korisni korijen i list. U peršinu ima najviše kalija te kalcija, fosfora, željeza, magnezija, mangana, bakra i drugih mikroelemenata važnih za ljudski organizam. Peršin je izrazit diuretik - pospješuje mokrenje. Pogodan je za liječenje anemije jer je bogat željezom.

7. Limun

voda s limunom može popraviti raspoloženje i ublažiti simptome depresije i stresa. Limun će vas brzo osvježiti i povećati razinu energije.

8. Naranča

narančin sok je, kaže narodna poslovica, ujutro zlato, u podne srebro, a navečer bronca. Brojna su ljekovita svojstva ove biljke.

9. Grejp

kažu da je grejp saveznik u mršavljenju jer napada masne stanice. Bogat je vitaminom C i B6, tiaminom, riboflavinom i vlaknima.

10. Kopriva

bogata je kalcijem, fosforom, željezom, vitaminom K, B2 i pantenonskom kiselinom, može se reći da je kopriva prirodni multivitaminski koncentrat.

 

 

Control 365 Remove Cellulite Gel krema 17,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (12)
Šest svjetskih zlata za inovativnost. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2020. Kozmetološki OSCAR prema odabiru eminentnih hrvatskih dermatologa.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.