NiKEL VAM DARUJE LJETNI POPUST 30 % NA SILKY LINIJU ZA HIDRATACIJU, UMIRENJE I OSVJEŽENJE KOŽE
NiKEL VAM DARUJE LJETNI POPUST 30 % NA SILKY LINIJU ZA HIDRATACIJU, UMIRENJE I OSVJEŽENJE KOŽE
chevron_left Povratak

Najbolji prirodni dezinficijensi

Eterično ulja čajevca i lavande naša su top preporuka. Potpuno prirodno sredstvo za dezinfekciju možete napraviti i sami.

13.03.2020

Najbolji prirodni dezinficijensi

Eterično ulja čajevca i lavande naša su top preporuka. Potpuno prirodno sredstvo za dezinfekciju možete napraviti i sami.

13.03.2020

S panikom ili bez nje - važno je živjeti u čistom domu i dezinficirati prostor u kojem živimo. Umjesto jurnjave po trgovinama i potrazi za što djelotvornijim sredstvom u miru svoga doma možete ga napraviti i sami. U sprej bočicu ulijte 1/3 medicinskog alkohola ili alkoholnog octa te 2/3 destilirane vode. U tako pripremljenu otopinu dodajte 10-15 kapi eteričnog ulja ili mješavine eteričnih ulja. Medicinski alkohol (70%-tni) služi kao otapalo eteričnih ulja koja su netopiva u vodi, ali djeluje i baktericidno jer uništava staničnu stijenku bakterija. Ocat također služi kao otapalo eteričnih ulja, ali i svojom niskom pH vrijednošću stvara nepovoljan medij za razmnožavanje bakterija koje ne vole kiselu sredinu. Nakon što ste pripremili otopinu, zatvorite sprej bočicu, promućkajte i poprskajte površinu, ostavite da djeluje minutu do dvije i prebrišite krpom. Koja eterična ulja koristiti? NiKEL preporuka su čajevac i lavanda.

Čajevac

je jedno od najstarijih ljekovitih sredstava čovječanstva. Nema nikakve veze s čajem - ime "tea tree" dao mu je James Cook. Svoju ljekovitu snagu čajevac zahvaljuje jedinstvenoj kombinaciji djelotvornih aktivnih sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Do danas nije poznata niti jedna druga biljka i niti jedno sintetičko sredstvo koje istovremeno djeluje na sve troje. Upravo zbog vrlo složene kemijske strukture gotovo je nemoguće da mikroorganizmi postanu otporni na čajevac. Ulje se dobiva destilacijom listića i grana. Prvi puta je destilirano 1925. godine, postavši univerzalnim lijekom s višestrukom primjenom: od dojenačke seboreje i osipa, kod ugriza kukaca, preko bubuljica, gnojnih akni i čireva, kozica, ekcema, bradavica, gljivičnih oboljenja, lišajeva, kod kirurških zahvata i rana. U tridesetim godinama otkriće ovog ulja bila je senzacija, pa su ga kirurzi koristili kod operacija za dezinfekciju. Budući da dezinficira i ubrzava proces liječenja, bio je obavezan dio opreme australskih vojnika, a i danas nema kućanstva u Australiji koje u svojoj kućnoj apoteci nema ulje čajevca. Dokazano je da ulje čajevca sadrži gotovo 100 organskih spojeva, od kojih su četiri posebne supstance koje su u prirodi vrlo rijetke: viridiflor, beta-terpinol, L-terpinol i alilheksaonat. Zasad ga je nemoguće sintetski proizvesti. U NiKELU čajevac koristimo u proizvodima za njegu kože sklone aknama.

Dezinfekcija prostora

U aroma lampicu nakapajte 12 kapi eteričnog ulja čajevca i lavande. Ako nemate aromalampicu sličan učinak imat će i eterično ulje nakapano na blazinicu ili pamučnu krpicu. Taj će miris osvježiti i dezinficirati prostor. Ne zaboravite da eterična ulja svojim mirisom djeluju i na raspoloženje i emocije - očistite prostor u kojem živite, umirite svoj um.

Lavanda

dolazi od riječi lavare – prati. Rimljanima je ova biljka bila najomiljenije sredstvo za njihova ritualna kupanja. I oni i Grci palili su po sobama grančice lavande kako bi se zaštitili od bolesti. Ulje lavande dobiva se destilacijom vodenom parom. Eterično ulje je prozirno, zelenkasto-žute boje. Glavni je sastojak linalol. Jedno je od najblažih, a ipak najljekovitijih eteričnih ulja. Lavanda pospješuje djelotvornost svakog ulja s kojim se pomiješa. Jedino je eterično ulje koje se, kao prva pomoć, pri lakšoj povredi ili opeklini može nanijeti direktno na kožu. Potiče obnavljanje tkiva.

Dezinfekcija ruku

U 100 ml nekog neutralnog tekućeg sapuna za pranje ruku ukapajte 40 kapi eteričnog ulja lavande i 15 kapi eteričnog ulja čajevca. Ruke perite temeljito utrljavajući pjenu sapuna između prstiju barem minutu. Nakon pranja ruku, nanesite kremu za ruke. Naša je preporuka NiKEL krema za ruke s pantenolom.

 

 

 

Krema s čajevcem smanjuje pojavu prištića 17,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (13)
Za osjećaj svježine i ugode bez isušivanja kože.
Krema za ruke s pantenolom 6,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Ugodna, kremasta tekstura koja se trenutačno upija i čuva kožu od starenja.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.