KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA

Zašto su važni vitamini B kompleksa?

Odgovorni su za stvaranje energije iz ugljikohidrata, bjelančevina i masti u hrani, a u prirodi uvijek dolaze zajedno

Vitamini B-kompleksa obuhvaćaju veliki broj organskih supstancija koje se međusobno jako razlikuju. Tradicionalno, ovu skupinu vitamina sačinjava 11 članova: B1, B2, B3, B6, B9, B12, pantotenska kiselina ili B5, biotin, kolin, inozitol i PABA (sastavni je dio folne kiseline, tj. B9). Ovoj grupi vitamina često se pribraja i karnitin.
Iako svaki član ove obitelji ima posebna svojstva, svima su zajednička dva: odgovorni su za stvaranje energije iz ugljikohidrata, bjelančevina i masti u hrani i u prirodi uvijek dolaze zajedno, a tada i bolje djeluju.
Razdvajanjem se narušava djelovanje kompleksa kao uravnotežene cjeline i poništava pravilo njihova držanja na okupu. Pojedinačno bi ih trebalo uzimati samo na preporuku ljekarnika ili liječnika i to kao dodatak pojedinog B vitamina uz cijeli B-kompleks.
Preradom i obradom namirnica narušava se njihova krhka ravnoteža i potiče nastanak mnogih degenerativnih pojava.
Nedostatak bilo kojeg B  vitamina,  uvijek je praćen i nedostatkom ostalih vitamina B-kompleksa. Zadržavajući ih zajedno, najbolje iskorištavamo njihove pojedinačne prednosti, a u suprotnom slučaju mogu zadavati velike teškoće.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.