PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.

Vitamin C

Acidum ascorbicum

arrow_circle_down

Iznutra

snažan antioksidans, ima važnu ulogu u staničnom disanju, sudjeluje u sintezi kolagena i karnitina

Izvana

jača čvrstoću kože, posvjetljuje pjege i fleke, svojim antioksidacijskim svojstvima djeluje zaštitno od UVA i UVB zraka

Vitamin C, askorbinska ili cevitaminska kiselina, bijele je boje i kristalne strukture. Vitamin C prvi put je izolirao Charles Glen King 1932., a 1933. sintetizirao Tadeus Reichstein. Topiv je u vodi, brzo se razgrađuje kuhanjem i u dodiru s alkalima, te vrlo lako oksidira. Vitamin C ili askorbinska kiselina gubi se i dubokim zamrzavanjem i konzerviranjem.

Gdje nalazimo vitamin C?

Vitamin C nalazimo u:

  • agrumima
  • bobičastom voću
  • rajčicama
  • svježem zelenom povrću
  • krumpiru
  • paprikama
  • cvjetači

Zbog pomanjkanja C vitamina može doći do mnogih zdravstvenih problema. Najteža je bolest skorbut koja je bila česta među posadom jedrenjaka koji na dugim putovanjima nisu imali na raspolaganju svježe voće i povrće. Početni su simptomi te bolesti natečenost, slabost mišića i teška oštećenja zglobova. S vremenom ta bolest uzrokuje anemiju, čireve u ustima i otvrdnuće nogu. Blaži manjak vitamina C uzrokuje osjetljivost zglobova, krvarenje desni, umor, slabost, smanjenje otpornosti prema infekcijama, degeneraciju mišića.

Kako prepoznati nedostatak vitamina C?

Navedeni problemi zorno pokazuju da je vitamin C prijeko potreban za stvaranje kolagena i vezivnih tkiva te za proizvodnju vlaknastog materijala koji se nalazi u stanicama kostiju i zuba. Askorbinska je kiselina važna za jačanje stijenki kapilara i pomaže u apsorbiranju željeza te u izlučivanju hormona stresa.

Poput većine drugih vitamina i minerala, vitamin C u velikim dozama, također, ima zaštitno djelovanje. Askorbinska kiselina važna je za rad mozga, smatra se da vitamin C, jednako kao i vitamin A, sprječava razvoj raka. Vitamin C poboljšava i rad bijelih krvnih stanica koje se nazivaju fagocitima. Fagociti u ljudskome tijelu pronalaze, uništavaju i gutaju viruse, bakterije i stanice raka.

Zašto je važan vitamin C?

kiselina ili vitamin C pomaže u sprječavanju i ublažavanju alergijskih reakcija budući da upravo ta kiselina sprječava djelovanje histamina. Još je jedna, izuzetno važna funkcija vitamina C – on štiti srčani mišić nakon srčanog udara.

Snažan antioksidans koji ima važnu ulogu u staničnom disanju, sudjeluje u sintezi kolagena i karnitina. Važna uloga je i ta što neutralizacijom slobodnih radikala štiti kožu od štetnih UV zraka. Vitamin C zacjeljuje rane, opekotine i liječi krvarenje desni, pomaže snižavanju kolesterola u krvi, djeluje kao prirodni laksativ, produžuje život tako što omogućuje stanicama da ostanu na okupu te ublažava djelovanje mnogih tvari koje izazivaju alergije.

imati na umu da uz sve dobrobiti vitamina C, pretjerano unošenje u organizam može izazvati stvaranje kamenca oksalne i mokraćne kiseline. Ponekad se događa da vrlo visoke doze uzrokuju neugodne učinke, kao što su proljev, često mokrenje i osipi na koži.

Velika zastupljenost u njezi kože

Iako dokazano pomlađuje kožu u svakom smislu, askorbinska je kiselina vrlo nestabilna aktivna tvar. To znači da osim što u dodiru s kisikom može oksidirati i rezultirati očitim zatamnjenjem seruma, takav oblik vitamina C može prouzročiti kontraefekt i dovesti do iritacije, crvenila i oštećenja kože. Također, askorbinska je kiselina u potpunosti djelotvorna samo u visokoj koncentraciji, i to dok ne oksidira, što se obično dogodi i prije nego potrošite cijelu bočicu seruma. Koncentracija od čak 10% estera vitamina C dokazano smanjuje vidljivost hiperpigmentacijskih mrlja i oksidativni stres kože, ublažava prve bore, jača elastičnost i čvrstoću tkiva, a koži daje predivan blistavi sjaj.

Jedan od najrasprostranjenijih vitamina koje koristimo u njezi kože je vitamin C čije su glavne prednosti izjednačavanje tonusa kože i poticanje proizvodnje kolagena te stvaranje svojevrsne barijere od štetnih tvari izvana. Vitamin C prirodni je sastojak mnogih proizvoda i tretmana za njegu kože, pa ako ga niste već uključili – svakako razmislite o tome.

Vitamin C u kremi, serumu, gelu…

Vitamin C je jedan od najznačajnijih sastojaka krema za svakodnevnu njegu lica. Osim u kremama vitamin C se može nanositi u obliku seruma i gela. Vrlo često se postavlja pitanje kada kožu njegovati C vitaminom, je li bolje tijekom ljeta ili zimi. Kod osjetljive kože i kod osoba koje imaju alergije na sunce primjena lokalnih pripravaka s C vitaminom ipak se preporučuje u hladnije doba godine kako bi se smanjila mogućnost iritacije kože i crvenila. Osobe koje su pušači i koje nemaju osjetljivu kožu mogu primjenjivati serume s C vitaminom i druge preparate koje sadrže C vitamin tijekom cijele godine.

Potiče stvaranje kolagena

U profesionalnim kozmetičkim tretmanima vitamin C se aplicira samostalno ili u kombinaciji s drugima antioksidansima u kožu dubinski kako bi potaknulo stvaranje novog kolagena, popravio oštećenja nastala u koži i vratio sjaj i blistavost koži. U dermatološkim ordinacijama metodom mezoterapije se vitamin C uz hijaluronsku kiselinu i aminokiseline sitnim ubodima aplicira u kožu i time se ona regenerira i pomlađuje. Vitamin C je vitamin blistavosti i zdravlja kože, jača čvrstoću kože, posvjetljuje pjege i mrlje, svojim antioksidacijskim svojstvima djeluje zaštitno od UVA i UVB zraka.

Zaključak

Kao vitamin koji ima veliku molekulu, u NiKEL proizvodima vitamin C ugrađen je u liposome kako bi mogao proći kroz površinski sloj kože. Ovaj prirodni sustav osigurava njegovo dugotrajno otpuštanje i povećava mu učinkovitost.

U NiKEL proizvodima za ljepotu i njegu djelotvornost vitamina C pojačana je ugradnjom vitamina C u obliku soli u sustav liposoma. Zastupljenost vitamina C i njegovih blagotvornih učinka velika je u proizvodima NiKEL kozmetike. Jedan od takvih primjera je Hyaluron noćna njega + vitamini, bogata umirujuća krema za suhu kožu. Krema je kombinacija hijalurona, vitamina A i vitamina C te shea maslaca za intenzivnu noćnu njegu, svježinu, punoću i čvrstoću kože. Jedan od izuzetno važnih proizvoda je intenzivan revitalizirajući serum za sve tipove kože koji trenutno vraća sjaj koži, puni stanice vlagom, daje joj energiju i blistavost. To je Hyaluron Energizirajuća maska + B+C vitamin. Kombinacija je to hijalurona, vitamina i biljnih ceramida u obliku tekućih kristala koja osigurava antioksidativnu fotozaštitu, intenzivnu hidrataciju i izglađivanje bora.

Izuzetno je učinkovita i NiKEL Hyaluron krema + C + E vitaminom. Kao što je navedeno, vitamin C stimulira stvaranje proteina kolagena koji je važan za održavanje mladenačkog izgleda kože i odgađanje pojave znakova starenja.

hijalurona, vitamina i biljnih ceramida u obliku tekućih kristala, osigurava antioksidativnu fotozaštitu, intenzivnu hidrataciju i izglađivanje bora. Hijaluron puni stanice vlagom. Koži daje izrazitu svježinu, „punoću“ i čvrstoću. C vitamin koji je ugrađen u liposome i zato lako prodire duboko u kožu, stimulira stvaranje kolagena, proteina koji čine kožu punijom i čvršćom. S vitaminom E ograničava kronična UV oštećenja neutralizacijom slobodnih radikala. Ovo je proizvod za sve tipove kože i svaku dob.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

SET Hijaluron Krema & Serum
51,00 € 35,7 €
- +
Hidrirana, svježa, blistava koža. Smanjene bore.
Hyaluron Energizirajuća maska +B+C vitamin 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (4)
Trenutno vraća sjaj koži, puni stanice vlagom, daje joj energiju i blistavost.
Hyaluron Serum +C+E+B vitamin 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (23)
Intenzivan revitalizirajući serum za sve tipove kože.
Hyaluron Krema +C+E vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (16)
Vitamin C stimulira stvaranje proteina kolagena koji je važan za održavanje mladenačkog izgleda kože i odgađanje pojave znakova starenja, primjerice bora.
Krema s peršinom za osjetljivu kožu 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (13)
"iznutra" za detoksikaciju organizma, "izvana" za umirenje i pomlađivanje kože

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.