NiKEL VAM DARUJE LJETNI POPUST 30 % NA SILKY LINIJU ZA HIDRATACIJU, UMIRENJE I OSVJEŽENJE KOŽE
NiKEL VAM DARUJE LJETNI POPUST 30 % NA SILKY LINIJU ZA HIDRATACIJU, UMIRENJE I OSVJEŽENJE KOŽE
chevron_left Povratak

Tri savjeta za TRAVANJ

Suho četkanje kože, ljekoviti sok od tratinčica i sirup od svježih borovih iglica - tri jednostavna prijedloga za travanj!

13.03.2021

Tri savjeta za TRAVANJ

Suho četkanje kože, ljekoviti sok od tratinčica i sirup od svježih borovih iglica - tri jednostavna prijedloga za travanj!

13.03.2021

Svaki dan, u samo nekoliko minuta možete napraviti poneki od jednostavnih, a učinkovitih ljepotnih tretmana. Sastojci za njih nisu nedostižni, najčešće se nalaze na dohvat ruke, a za vas biramo tretmane i postupke koji ne zahtijevaju puno vremena. Za ožujak vam predlažemo da iskušate suho četkanje, ljekovitost tratinčica i napravite sirup od borovih iglica.

Suho četkanje kože

Od davnina jedna od omiljenih metoda za uklanjanje suhih i mrtvih stanica kože. Međutim, osim što blagotvorno djeluje na kožu, naš najveći organ, izuzetno je učinkovito u detoksikaciji organizma, ali i borbi protiv celulita. Finski liječnik Paavo Airola prije tridesetak godina uveo je ovu metodu koja se zbog svoje učinkovitosti i jednostavnosti proširila po cijelome svijetu. Potrebna vam je dugačka četka od prirodnih vlakana, spužva od prirodnih materijala (lufa spužva) ili hrapavi ručnik. Suho četkanje uvijek se radi na suho (prije tuširanja ili kupanja) i važno je da četkanjem usmjerite limfu prema srcu, a to ćete postići ako ravnim pokretima četkate noge od stopala prema gore, ruke od šaka prema ramenima, leđa odozgor prema dolje i trbuh odozdol prema gore. Osim u borbi protiv celulita i čišćenju limfnog sustava, suho četkanje jača imunitet, stimulira rad hormona i žlijezda, zateže kožu, poboljšava probavu i cirkulaciju. Nakon suhog četkanja istuširajte se i nanesite neki od NiKEL učinkovitih proizvoda za suzbijanje celulita poput Bršljanovog ulje i Anticelulitnog gela s bršljanom, Control 365 Remove Celulit gel kremu.

Sok od tratinčice

Ljekovitost tratinčica od davnina je poznata. Vjerujemo da ste iskušali neke od vrhunskih NiKEL proizvoda iz kolekcije Tratinčica- prirodna njega protiv pjega . Tratinčicu još zovu i krasuljak, katarinčica, iskrica, bijelka i krsnica. Ovaj maleni ljupki cvijet u proljeće i do sredine ljeta raste posvuda. No koliko god bio malen – njegova je ljekovitost veličanstvena. Tratinčica je od davnina zastupljena u narodnoj medicini za čišćenje organizma, liječenje iscrpljenosti i krvnih bolesti. Tratinčica je idealna za proljetne kure čišćenja organizma od toksina. Najbolje je piti njen svježi sok ili je jesti. Sok treba uvijek svježe pripremiti. Pijte dnevno jednu do tri pune žlice soka s pola količine vode.

Sirup od borovih iglica

Ljekovita svojstva bora primjenjuju se u NiKEL proizvodima za zdravlje i njegu, poput eteričnog ulja Zimska bajka, no ožujak je vrijeme da se i sami okušate u pripremi jednog jednostavnog, a vrlo ljekovitog pripravka - sirupa od borovih iglica. Od ožujka do lipnja - ovisno o temperaturama zraka i buđenju prirode, beru se mladi izboji bora, jele ili smreke. U čistu staklenu teglu slažite red šećera, red borovih iglica i tako do kraja, s time da na sami vrh uvijek ide šećer.  Umjesto šećera možete koristiti i med, te dodati limun. Zatvorenu staklenku držite na suncu dok se sav šećer ne otopi, otprilike oko 40 dana. Ovaj potpuno prirodni sirup protiv kašlja treba čuvati u hladnjaku.
 

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.