PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
chevron_left Povratak

ŠTO JE SERUM ZA LICE I ZAŠTO GA TREBATE KORISTITI

Otkrijte važnosti seruma za lice za vašu kožu

29.08.2023

ŠTO JE SERUM ZA LICE I ZAŠTO GA TREBATE KORISTITI

Otkrijte važnosti seruma za lice za vašu kožu

29.08.2023

Ako pratite trendove u njezi lica, vjerojatno znate da postoji velika debata oko toga koliko nam je koraka i proizvoda potrebno u rutini njege lica. Treba li pratiti korejski stil njege lica koji ima 10 ili čak više koraka, ili je jednostavnost bolja - koristiti manje, ali kvalitetne proizvode. Obje strane imaju svoje argumente, ali jedna stvar oko koje se obje strane slažu je serum za lice. No, trebate li i Vi serum za lice? Najjednostavniji način da provjerite treba li vama serum za lice jest da se zapitate treba li vašoj koži više hidratacije, želite li jače djelovanje na bore ili nešto drugo. Ako je vaš odgovor potvrdan i želite djelovati učinkovitije na probleme vašeg lica, onda nastavite čitati.

Što je serum za lice?

Serum za lice je proizvod za njegu kože koji sadrži veću koncentraciju aktivnih sastojaka (kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C i vitamin E) nego što drugi proizvodi za njegu lica imaju, kao što je tipična krema za lice. Veća koncentracija aktivnih sastojaka u serumu za lice glavni je razlog zašto je serum za lice toliko učinkovit te se zbog toga koristi za rješavanje specifičnih problema kože kao što su bore, akne, dehidracija i ostalo. Serumi za lice donose različite pogodnosti koži, ovisno o vrsti seruma koje koristite. A o vrsti seruma za lice ovisit će i njegova tekstura, budući da serumi mogu biti u raznim formulacijama koje uključuju gelove, ulja pa čak i vodene teksture.

Kako koristiti serum za lice?

Kako biste najbolje iskoristili svoj serum za lice, potrebno ga je pravilno koristiti. Evo nekoliko savjeta:

KADA KORISTITI serum za lice: Nanesite serum ujutro i/ili navečer. Serum stavljate na očišćenu kožu, nakon tonika ako ga koristite. Nanesite hidratantnu kremu nakon seruma kako biste zadržali vlagu i hidrataciju na svojoj koži.

KAKO NANIJETI serum za lice: Kod seruma manje je više, pa nanesite samo dvije do tri kapi seruma na očišćeno lice, vrat i dekolte. Vrhovima prstiju nježno umasirajte naneseni serum u kožu, pričekajte minutu i nanesite hidratantnu kremu i ostale proizvode za njegu kože koje koristite svakodnevno.

Kako koristiti hijaluronski serum za lice?

Hijaluronsku kiselinu možemo smatrati jednim čarobnim sastojkom, pošto će odgovarati apsolutno svim tipovima kože. Svaka molekula hijaluronske kiseline ima sposobnost zadržavanja vode do 1000 puta svoje težine, što je čini savršenom za suhu i dehidriranu kožu. Hijaluronska kiselina je također nekomedogena (što znači da neće začepljivati pore) te je to čini savršenom i za masni tip kože. Hijaluronska kiselina je uistinu "IT" sastojak za svaki tip kože, pošto svi tipovi kože zahtijevaju hidrataciju.

Pošto je hijaluronska kiselina humektant, postupak nanošenja hijaluronskog seruma je malo drugačiji. Naime, humektant znači da nešto djeluje kao magnet, da budemo precizniji, humektanti privlače i zadržavaju vlagu u procesu povezivanja koji poboljšava hidrataciju kože. Zato je najbolje da svoj hijaluronski serum nanosite na vlažnu kožu kako bi hijaluronska kiselina mogla privući i zadržati tu vlagu. Dakle, nakon što očistite lice i nanesete tonik, nemojte brisati lice, već naprotiv, nanesite hijaluronski serum odmah nakon tonika, na vlažno lice, a potom nanesite i hidratantnu kremu kako biste upotpunili svoju njegu lica.

Smije li se koristiti više seruma za lice odjednom?

Kada je riječ o pravilima nanošenja više seruma odjednom, važi pravilo 'manje je više'. Preporučujemo upotrebu dva ili najviše tri seruma istovremeno kako biste osigurali da dobijete najviše koristi od svih sastojaka. Sve više od toga može smanjiti šansu da svaki serum i ulje pravilno prodru u kožu. Redoslijed nanošenja također ima utjecaja. Nanesite svoje serume prema debljini konzistencije, od najtanje do najgušće, za najbolje rezultate.

Naša preporuka

Sada kada smo ustanovili zašto je korištenje seruma toliko važno za njegu naše kože, ne ostaje nam ništa drugo nego preporučiti Vam neke od seruma najcjenjenijeg hrvatskog kozmetičkog brenda. Za sve one koji su u potrazi za savršenim hijaluronskim serumom, preporučujemo Vam NiKEL Hyaluron +C+E+B vitamin serum koji će ostaviti Vašu kožu hidriranom i revitaliziranom. Za one koji žele predivan osjećaj na koži koji ostavlja serum od smilja za lice, tu je Smilje BIO eliksir koji će obnoviti Vašu kožu.

Hyaluron Serum +C+E+B vitamin 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (23)
Intenzivan revitalizirajući serum za sve tipove kože.
Smilje BIO eliksir protiv bora 12,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Božanstveni eliksir za predivan osjećaj na koži.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.