KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE, ZA ISTINSKU UGODU, LJEPOTU LICA I TIJELA.
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE, ZA ISTINSKU UGODU, LJEPOTU LICA I TIJELA.

Kako sve pripremati mrkvu?

Jedenjem puno mrkve, višak beta-karotena tijelo sprema u koži, dajući joj žuto-narančasti ton.

To je česti slučaj kod djece, jer je pire od mrkve česta dječja hrana. No, to nije zabrinjavajuće. Karotenemija je bezopasno stanje koje prolazi kad se potrošnja mrkve vrati na normalu. 

Grickajte sirovu mrkvu i jedite je što duže! Što je svježija, to je bolja! Nastojte je kupiti na tržnici, a ne u plastičnoj foliji. 

Savjet, da se kod držanja dijete izbjegava mrkva jer sadrži puno prirodnog šećera nikako ne stoji. Od mrkve više šećera sadrži samo repa. No, vlakna koja mrkva sadrži spriječavaju taj šećer da pojuri u krvotok i uzrokuje povećano lučenje inzulina. 

Kod pripreme salate ili variva od mrkve, dodajte koju kap maslinovog ulja, jer se vitamin A oslobađa tek u spoju s masnoćom. 

Osim korijena, i lišće mlade mrkve (cima) bogato je vitaminima i mineralima. Odlično je varivo. Priređuje se kao špinat, ili se jednostavno popari i začini sa par kapi maslinovog ulja i malo češnjaka. Otklanja nadutost.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTE



Zahvaljujemo se na Vašoj prijavi.