Kako sve možemo koristiti peršin?

Kovrčavi peršin idealan je za ukrašavanje. Peršin ravnih listova snažniji je okusom i pogodniji za kuhanje jer bolje podnosi toplinu.

Svježe listove peršina sačuvat ćemo duže u hladnjaku ako ih stavimo u plastičnu vrećicu ili ako ih zamotamo u papirnati ubrus.

Da bi što duže ostao svjež, stabljike peršina treba staviti u hladnu vodu (kao cvijeće!).

Sušene listove treba čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Nasjeckane listove svježeg peršina možemo zamrznuti i to tako da ih stavimo u male plastične vrečice (količina za jednu upotrebu). 

Pire krumpir dobit će sasvim nov i odličan okus, ako mu umješamo kuhani korjen peršina.

Kod neugodnog zadaha iz usta, ili nakon jedenja luka ili češnjaka, sažvačite nekoliko listova svježeg peršina i neugodan zadah će nestati.

 

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTE


Zahvaljujemo se na Vašoj prijavi.