NiKEL VAM DARUJE LJETNI POPUST 30 % NA SILKY LINIJU ZA HIDRATACIJU, UMIRENJE I OSVJEŽENJE KOŽE
NiKEL VAM DARUJE LJETNI POPUST 30 % NA SILKY LINIJU ZA HIDRATACIJU, UMIRENJE I OSVJEŽENJE KOŽE
chevron_left Povratak

KAKO SE RIJEŠITI CELULITA?

„Ah, taj celulit, nikako ga se riješiti… Narančinu koru volim samo u kolačima, nikako na svojim bedrima… Ondje je ne mogu vidjeti! Hodam, vježbam, pazim na prehranu, ali i dalje je tu… Što da radim?“

26.05.2023

KAKO SE RIJEŠITI CELULITA?

„Ah, taj celulit, nikako ga se riješiti… Narančinu koru volim samo u kolačima, nikako na svojim bedrima… Ondje je ne mogu vidjeti! Hodam, vježbam, pazim na prehranu, ali i dalje je tu… Što da radim?“

26.05.2023

Valjda nema žene koja ponekad nije baš ovako zdvajala gledajući u ogledalu blago (ili malo više) namreškanu kožu bedara… Pa još kad je mjestimice malo stisne prstima, a brda i doline kao da izrone iz dubine koja se skriva ispod gornjeg sloja epiderme.

A koliko smo samo puta, gledajući tu mrsku narančinu koru, pomislile koliko bi nam bilo lakše kad bismo rezonirale u stilu prosječnog muškarca. Jer, sigurno smo negdje naletjele na onu foru, koju neki dečki znaju staviti na majice, pa još i s ponosom poručuju orbi et urbi„Muškarac bez trbuha je kao mercedes bez znaka!. Da, bilo bi nam lakše kad bismo i mi žene bile takve. Fućkaj celulit, mogle bismo dati da nam otisnu na majice nešto tipa: „Žena bez celulita je kao nebo bez zvijezda!“, ali, sve mi znamo da je to izvan našeg mentalnog koda.

Odavno smo shvatile da se muško i žensko poimanje estetike tijela razlikuje i da žene jednostavno nemaju tu dozu indiferentnosti da bi nečim što drže nedostatkom i što ih živcira ponosno mahale kao da mašu zastavom… I što nam je činiti? Za početak podsjetiti se što je to celulit i kako nastaje. A potom, naravno, istražiti kako ga se možemo riješiti. Za utjehu, sve je u našim rukama! Krenimo…

Što je i kako nastaje celulit?

Nažalost, celulit je jedan od problema s kojim većina žena mora računati. Najčešće se pojavljuje poslije tridesete, ali moguće ga je vidjeti čak i na bedrima jako mladih djevojaka i žena.

Problem celulita najbrže osvijestimo kad počnu pripreme za ljeto, a svjetlo u kabini trgovačkog centra, u kojoj isprobavamo kupaće kostime, okrutno, poput rendgenskih zraka, razotkriva razmjere devastacije. Jer, upravo tako doživljavamo pogled na gornji dio nogu i stražnjicu ako su zahvaćeni celulitom, kao – devastaciju.
 

Moram shvatiti da celulit nije sezonski problem samo zato što ga osvijestimo dok isprobavamo kupaći kostim…
 

Što je, dakle, celulit? Najkraće rečeno, to je tkivo sastavljeno od masnoća, vode i toksina, po sastavu slično želatini. Nalazi se tri do pet milimetara ispod gornjeg sloja kože. Ukoliko se ne tretira redovito i na valjan način, može postati i ozbiljan zdravstveni problem.

Naši su mišići obavijeni naslagama masnog tkiva različite debljine. To tkivo služi kao vezivo, a oko tog vezivnog, masnog tkiva nalazi se tekućina koja ima dvojaku ulogu: opskrbljuje ga hranjivim tvarima i osigurava uklanjanje toksina.

Masno je tkivo povezano mrežom vlakana, sastavljenom od elastina i kolagena. Kad taj sustav dobro funkcionira, toksini se izlučuju iz tijela. Međutim, kad se sustav poremeti, toksini ne odlaze iz njega nego se počinju nagomilavati, a vezivno tkivo postaje zasićeno tekućinom punom otpadnih tvari. Ta se tekućina s vremenom počne zgušnjavati, postaje sve tvrđa i tvrđa te se s vremenom stvaraju tzv. džepovi koji dobivaju prepoznatljiv vanjski vizual – mrsku nam narančinu koru ili celulit!

Zbog čega nastaje celulit?

Ima nekoliko pristupa tumačenju razloga zbog kojih nastaje celulit. Stručnjaci su podijeljeni. Jedni, tako, smatraju da je to u prvom redu problem genetike, pa žena koja ima genetsko nasljeđe u startu je u nepovoljnijem položaju od one koja po ženskoj liniji celulita nema.

Tako, primjerice, najčešće tumače celulit kod jako mladih djevojaka. No, budući da se celulit prije ili kasnije pojavljuje kao problem gotovo svake žene, jasno je da postoji još nešto pored genetike.
 

Najkraće rečeno, celulit je tkivo sastavljeno od masnoća, vode i toksina, po sastavu slično želatini. Nalazi se neposredno ispod gornjeg sloja kože. Ukoliko se ne tretira redovito i na valjan način, može postati i ozbiljan zdravstveni problem
 

Drugi stručni pristup, naime, tumači da su glavni uzroci nastanka celulita nepravilna prehrana, stres, sjedilački stil života, manjak fizičke aktivnosti te hormonalne promjene i slabija cirkulacija. Isto tako, celulit se zna pojaviti nakon trudnoće ili kad žena uzima hormonsku terapiju zbog čega joj je visoka razina estrogena u organizmu.

Utvrđeno je da ponekad i neka proživljena trauma može potaknuti pojavu celulita, pa u tom slučaju možemo zaključiti da je celulit svojevrsni PTSP, koji postaje vidljiv na koži.

Možemo li preventivno djelovati na celulit?

Naravno da možemo! Nismo li rekle da je sve u našim rukama? Dakle, prvo je potrebno shvatiti da celulit nije sezonski problem samo zato što ga osvijestimo dok isprobavamo kupaći kostim, a inače ga ignoriramo jer je skriven ispod odjeće.

Savladavanjem celulita treba se baviti tijekom cijele godine, a zima je idealno razdoblje da se tijelo dovede u formu koja će učiniti da budemo zadovoljnije svojim tijelom i da razloga za samokritiku ne bude previše. Što, dakle, činiti? Nudi nam se opet logičan i dostupan odgovor – uvesti zdrave navike u životni stil.

Ima puno stvari koje možemo napraviti za sebe, svoje zdravlje i pridonijeti stavljanju narančine kore pod kontrolu, a mi vam ovom prilikom nudimo 10 savjeta koje bi bilo mudro primijeniti, a to su:

  • Budući da je za eliminaciju toksina iz organizma potrebna tekućina, važno je dovoljno piti. Najbolja je obična voda, ali dobro će djelovati i biljni čajevi i povrtne ili mesne juhe. Ograničiti unos alkohola i kave. Okrenuti se prema biljnim čajevima, poput čaja od koprive, koji potiču cirkulaciju i procese detoksikacije organizma. Nikako ne unositi u tijelo gazirana pića i sokove! To nije poželjan način hidratacije!
  • Zdrava prehrana ključ je mnogih zdravstvenih i estetskih poteškoća. Smanjiti unos rafinirane hrane bogate zasićenim masnoćama i šećerima, povećati dnevnu konzumaciju voća i povrća, dati prednost ribi pred mesom. Smanjiti unos škroba i ugljikohidrata, jer oni vezuju i zadržavaju tekućinu, a time i toksine.
  • Povećati unos vitamina C, kalija i sumpora (odnosno, prehrambenih proteina). Najbolje je uzimati bobičasto voće, banane, marelice, breskve, povrće...Ovi nutritijenti napadaju celulit dubinski.
  • Oprezno sa soli i začinima! Presoljena i previše začinjena hrana ima za posljedicu zadržavanje viška vode u organizmu, a to je jedan od uzroka pojave celulita.
  • Probava i mokrenje su važni! Pobrinite se da mokrenjem osigurate redovito čišćenje organizma od toksina. Ima niz biljnih čajeva koji djeluju blagotvorno. U slučaju da se mučite sa zatvorom, na redovitost stolice, a time i čišćenja tijela od otpadnih tvari, dobro će djelovati suhe šljive, laneno sjene, zobena kaša…
  • Fizička aktivnost! Znamo, znamo da vam se često ne da, umorne ste, teško je stvoriti naviku… Bilo bi idealno izdvojiti 30 minuta dnevno za neki oblik tjelovježbe. To može biti gimnastika ujutro i žustro hodanje popodne ili predvečer. Iskoristite odlazak na more za plivanje, jer upravo plivanje je idealan način borbe protiv celulita.
  • Nemojte zaboraviti – nema života, zdravlja ni dobrog izgleda bez kisika! Zato osigurajte sebi svaki dan dovoljnu količinu. Najbolje je provesti svaki dan malo vremena u prirodi. Idealan je spoj hodanja kojim osiguravamo fizičku aktivnost i punimo tijelo kisikom boraveći u prirodi. Neka vas ne brine znojenje, jer to je način eliminacije toksina.
  • Masaža kritičnih dijelova tijela također pomaže, jer stimulira cirkulaciju krvi i limfe te smanjuje celulitne naslage. Budući da su naslage blizu površine kože, masaža ne mora biti gruba, jer nijedna masaža nije dobra ako prijeđe granicu boli. Prilikom tuširanja poslužite se četkom ili grubljom spužvom za masažu…
  • Stres je tihi ubojica i idealan saveznik upravo celulitu. Zato je za opće zdravlje dobro, a onda svakako i zbog uspjeha u borbi s celulitom, uzeti predah tijekom dana, odvojiti barem malo vremena za opuštanje.
  • Koristiti kvalitetnu kremu protiv celulita! Aktivni sastojci u njoj pomoći će da prokrvljenost i cirkulacija budu bolji, a nanošenje kreme zapravo je nježna masaža kritičnih mjesta.

Pomažu li kreme protiv celulita?

Dobra anticelulitna krema trebala bi biti dio dnevne njege tijekom cijele godine. Samo rutina i upornost daju rezultat. Redovno nanošenje anticelulitne kreme kožu čini čvršćom i otpornijom na stvaranje celulita, osnažuje mikrocirkulaciju i pridonosi uklanjanju štetnih tvari iz tijela.

Poželjno je kombinirati svakodnevno nanošenje kreme protiv celulita s povremenim pilingom kojim uklanjamo nečistoće i odumrle stanice s površine kože. Borba s celulitom kompleksna je i stalna. Nije to utrka na 100 metara. Da bi se postigao rezultat potrebno je pristupiti tome kao utrci na duge staze, koja, baš kao i briga o zdravlju u svim segmentima, traje čitav život. 

Nikel preporuka

Ponovimo - celulit je želatinozna nakupina masnoće, vode i otpadnih tvari neposredno ispod kože pa celulit karakterizira kronični edem. Ako se ne liječi, iz edematozne faze celulit će prijeći u fibroznu fazu, a potom u bolnu skleroznu fazu.

No, NiKEL ima rješenje za uklanjanje celulita i to, kao i svi naši proizvodi, potpuno usklađeno s prirodom. To su 100 posto prirodna biljna ulja, ekstrakti biljaka i esencije koje potiču mikrocirkulaciju, izmjenu tvari i lipolizu te učvršćuju kožu. Iznimno je učinkovito nanijeti najprije anticelulitno ulje, a potom gel ili kremu po izboru. Izuzetni saveznici u borbi protiv celulita su Anticelulitno ulje s grejpom i CONTROL 365 Remove Cellulite gel krema. Korištenje ovih proizvoda preporučuje  se i kod tegoba s venama i kapilarama i slabe cirkulacije.

SILKY Bršljan ulje za redukciju celulita 22,50 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (2)
za oblikovanje tijela i redukciju celulita
Anticelulitno ulje s grejpom - Nikel kozmetika
Anticelulitno ulje s grejpom 16,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
100% prirodno i bez konzervansa za blistavu, glatku kožu.
Control 365 Remove Cellulite Gel krema 17,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (12)
Šest svjetskih zlata za inovativnost. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2020. Kozmetološki OSCAR prema odabiru eminentnih hrvatskih dermatologa.
SET Protiv celulita
33,00 € 23,10 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Dugoročno čvrsta i glatka koža.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.