KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE, ZA ISTINSKU UGODU, LJEPOTU LICA I TIJELA.
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE, ZA ISTINSKU UGODU, LJEPOTU LICA I TIJELA.

Aloe

Aloe barbadensis

arrow_circle_down

Iznutra

Djeluje protuupalno, bakteriostatski i baktericidno, ima detoksikacijsko djelovanje na organizam.

Izvana

Vlaži, umiruje, obnavlja i čisti kožu, ubrzava proces zacjeljivanja oštećene kože.

Vlaži, umiruje i obnavlja kožu.

Poznata od davnina


Aloe vera je biljka iz porodice Aloaceae, aloje. Diljem svijeta postoji između 250 i 350 vrsta aloje. Sve potječu iz područja sjeverne Afrike. Za uzgoj trebaju uvjete bez mraza. Naziv aloe vera potječe od arapske riječi „alloeh“ ili hebrejske riječi „halah“, što znači „gorka svjetlucava tvar“, te latinske riječi „vera“ što znači „prava“.
Koliko je aloe vera vrijedna i važna biljka možda najbolje govori podatak koji seže u daleku prošlost – u 4. st. pr.n.e. Aristotel je upravo zbog saznanja da na Sokotri u Indijskom oceanu rastu mnoge vrste te biljke zatražio od Aleksandra Velikog da osvoji upravo to područje. Oduvijek poznata po svojoj ljepoti, svojoj profinjenosti i nadasve po svojim terapeutskim moćima, za mnoge civilizacije aloe vera je bila božanska biljka. I danas se smatra jednom od najljekovitijih biljaka na našem planetu koju čovječanstvo koristi od davnina.
Aloe vera ili aloja, bila je poznata i Sumeranima i Egipćanima po svojim izvanrednim pročišćavajućim i zacjeljujućim svojstvima. Zbog mogućnosti izlječenja mnogih bolesti, posljednjih godina vraća se na pozornicu i vrijednost joj priznaje i službena znanost. Od davnina i među brojnim narodima mnoga predanja govore o „biljci života”. U starom Egiptu nazivali su je biljkom besmrtnosti. Aloe veru koristile su mnoge poznate osobe kao što je Aristotel, Aleksandar Veliki, Kleopatra, kralj Solomon, Celsius, Dioskorid.
Kristofor Kolumbo volio je govoriti: "Postoje četiri biljke koje su neophodne za čovjeka: to su pšenica, grožđe, maslina i aloe vera. Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća osigurava harmoniju, a četvrta čini čovjeka zdravim."


Iz porodice kaktusa


Biljka aloe vera pripada sukulentima - kaktusima (poput čuvarkuće i kamenog cvijeta), no razlikuje se od njih po blagotvornom djelovanju na organizam. Stoljećima su je smatrali “čudesnom ljekovitom biljkom” i koristili je za liječenje mnogih bolesti i kožnih problema prije razvoja medicine kakvu danas poznajemo. Postoji čak oko 250 vrsta aloe vere.
Potječe najvjerojatnije s područja Arapskog poluotoka, a danas raste uglavnom u vrućim i suhim dijelovima cijelog svijeta, na kojima uspješno uspijeva, poput kaktusa, zbog ogromnog kapaciteta za skladištenje vode. U našim geografskim širinama, aloe vera je posebno popularna kao sobna biljka.
Riječ je o srednje otpornoj višegodišnjoj biljci, koja kada raste na otvorenom naraste do visine od 60 cm, raspona od 60 cm i više. Kada se uzgaja kao kućna biljka raste do visine od 30 cm. Izgled listova je zanimljiv: sočni, sivo-zeleni listovi koji su ušiljeni, a između njih izraste cvjetna stabljika sa zvonastim žutim ili narančastim cvjetovima.


Bogata kemijska struktura


Kemijska struktura ove biljke izuzetno je bogata. Nevjerojatna je lepeza sastojaka koji aloe veru čine pravom „prirodnom apotekom”: šećeri, vitamini, enzimi, proteini i još mnogo toga. Pogled u aloju kroz mikroskop, pogled je u pravu malu apoteku.
Zahvaljujući alojinu aktivnu sastojku koji se nalazi samo u ovoj biljci, kaliju i šećerima, ima velike laksativne sposobnosti. Opseg aktivnih tvari koji se proteže od minerala do vitamina od aminokiselina do šećera, daje ovoj biljci potpuno prirodnu hranjivost i prehrambena svojstva. Acemannan je složeni polisaharid, koji se nalazi u unutrašnjosti aloe vera gela, sa svojim sposobnosti stanične stimulacije, dopušta brzu reprodukciju tkiva izazivanjem pojačanog stvaranja kolagena i vezivnog tkiva.


Iznimno ljekovita biljka


Aloe vera je ljekovita biljka koja se može razdvojiti na dva proizvoda: na sok, poznat pod nazivom lateks – nalazi se odmah ispod zelene kože lista. Gorka je žuta tekućina, bogata aloinom koji ima laksativni učinak i na gel – želatinozna prozirna masa koja se nalazi u unutrašnjosti svježih listova. Sadrži 99 % vode. Koristi se za opekline, porezotine i druge kožne bolesti jer stvara zaštitni sloj na koži, vlaži, smanjuje rizik infekcija i hladi. Prisutnost vitamina, posebno vitamina C i E i antioksidacijskih oligoelemenata, magnezija i selena, kao i drugih supstanci kao što su prolin i saponin, osiguravaju organizmu da se efikasnije suprotstavi slobodnim radikalima kao i efektima starenja potkožnog tkiva. 
Gel aloe vere sadrži više od 160 hranjivih tvari kao što su kalcij, cink, selen, željezo i mangan. Aloja obiluje i aminokiselinama, masnim kiselinama, enzimima (analgetskim i protuupalnim) i vitaminima A, C, E (važni su za obnavljanje stanica kože) te vitaminima B1, B2, B3, B6 i B12. Aloe vera može imati antibakterijsko, antivirusno i protugljivično djelovanje, odnosno koristiti se protiv gljivičnih infekcija kože.
Gel je bogat i aktivnim supstancama, taloži se u staničnom tkivu u unutrašnjosti lista koji je zaštićen žilastom i čvrstom kožicom. Gel je, kao i svaki prirodni proizvod, vrlo nestabilan. U dodiru sa svjetlošću i zrakom lako oksidira gubeći time dio svojih terapeutskih učinaka. Zato ga treba čuvati podalje od svjetlosti.


Pomaže u stvaranju kolagena


Na tržištu se mogu pronaći mnogi proizvodi na bazi aloje. Zbog jednog od svojih osnovnih svojstava - pomaganje stvaranju kolagena - često se koristi u kozmetičkoj industriji. Proizvodi na bazi aloje vlaže, obnavljaju i umiruju kožu. Bogata je vitaminima i mineralima, a posjeduje polisaharide i antioksidanse koji jačaju imunitet organizma. Djeluje protuupalno, bakteriostatski i baktericidno, ima detoksikacijsko djelovanje na organizam, vlaži, umiruje, obnavlja i čisti kožu, ubrzava proces zacjeljivanja oštećene kože. Suvremena primjena aloje raširena je u kozmetičkoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, u lokalnim i oralnim preparatima.
Iako je široka upotreba aloje u kozmetičkim preparatima, kremama za ruke i losionima za sunčanje, treba naglasiti da osim za vanjsku upotrebu, aloja nije pogodna za liječenje kod kuće. U slučaju ozbiljnijih opeklina, uvijek treba zatražiti liječničku pomoć. Iako je aloe vera u lokalnoj primjeni relativno sigurna, kao i svaki lokalno naneseni pripravak može izazvati reakcije iritacije i preosjetljivosti. Peroralno primijenjen gel i ekstrakt aloe vere kratkoročno primijenjen ne pokazuje štetne učinke, ali njihova primjena nije službeno odobrena. Oprez je potreban kod dugotrajne primjene, kao i kod trudnica i djece mlađe od 12 godina. U slučaju da bolujete od neke druge kronične bolesti svakako se prije primjene posavjetujte s liječnikom.


Zaključak


Od Nikel proizvoda, ECO blagi gel s hamamelisom, bogat je aloe verom, kako bi koža nakon umivanja ostala hidrirana i umirena, bez osjećaja zatezanja na licu. Dermatološki prilagođen svim tipovima kože, dubinski čisti i nježno steže pore, uklanja suvišnu masnoću koja dovodi do nastajanja proširenih pora, akni, prištića i mitesera, a da pri tom ne isušuje kožu. Zahvaljujući svom sastavu, savršen je i za osjetljivu kožu.

 

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

Gel za umivanje s hamamelisom 11,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (17)
Ekološki čistač, dermatološki prilagođen svim tipovima kože

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.