DAR ZA VAS! Uz svaku web kupnju dva ili više proizvoda, dobivate na dar 5ml Hyaluron seruma!
DAR ZA VAS! Uz svaku web kupnju dva ili više proizvoda, dobivate na dar 5ml Hyaluron seruma!
chevron_left Povratak

Najbolji prirodni dezinficijensi

Eterično ulja čajevca i lavande naša su top preporuka. Potpuno prirodno sredstvo za dezinfekciju možete napraviti i sami.

13.03.2020

Najbolji prirodni dezinficijensi

Eterično ulja čajevca i lavande naša su top preporuka. Potpuno prirodno sredstvo za dezinfekciju možete napraviti i sami.

13.03.2020

S panikom ili bez nje - važno je živjeti u čistom domu i dezinficirati prostor u kojem živimo. Umjesto jurnjave po trgovinama i potrazi za što djelotvornijim sredstvom u miru svoga doma možete ga napraviti i sami. U sprej bočicu ulijte 1/3 medicinskog alkohola ili alkoholnog octa te 2/3 destilirane vode. U tako pripremljenu otopinu dodajte 10-15 kapi eteričnog ulja ili mješavine eteričnih ulja. Medicinski alkohol (70%-tni) služi kao otapalo eteričnih ulja koja su netopiva u vodi, ali djeluje i baktericidno jer uništava staničnu stijenku bakterija. Ocat također služi kao otapalo eteričnih ulja, ali i svojom niskom pH vrijednošću stvara nepovoljan medij za razmnožavanje bakterija koje ne vole kiselu sredinu. Nakon što ste pripremili otopinu, zatvorite sprej bočicu, promućkajte i poprskajte površinu, ostavite da djeluje minutu do dvije i prebrišite krpom. Koja eterična ulja koristiti? NiKEL preporuka su čajevac i lavanda.

Čajevac

je jedno od najstarijih ljekovitih sredstava čovječanstva. Nema nikakve veze s čajem - ime "tea tree" dao mu je James Cook. Svoju ljekovitu snagu čajevac zahvaljuje jedinstvenoj kombinaciji djelotvornih aktivnih sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Do danas nije poznata niti jedna druga biljka i niti jedno sintetičko sredstvo koje istovremeno djeluje na sve troje. Upravo zbog vrlo složene kemijske strukture gotovo je nemoguće da mikroorganizmi postanu otporni na čajevac. Ulje se dobiva destilacijom listića i grana. Prvi puta je destilirano 1925. godine, postavši univerzalnim lijekom s višestrukom primjenom: od dojenačke seboreje i osipa, kod ugriza kukaca, preko bubuljica, gnojnih akni i čireva, kozica, ekcema, bradavica, gljivičnih oboljenja, lišajeva, kod kirurških zahvata i rana. U tridesetim godinama otkriće ovog ulja bila je senzacija, pa su ga kirurzi koristili kod operacija za dezinfekciju. Budući da dezinficira i ubrzava proces liječenja, bio je obavezan dio opreme australskih vojnika, a i danas nema kućanstva u Australiji koje u svojoj kućnoj apoteci nema ulje čajevca. Dokazano je da ulje čajevca sadrži gotovo 100 organskih spojeva, od kojih su četiri posebne supstance koje su u prirodi vrlo rijetke: viridiflor, beta-terpinol, L-terpinol i alilheksaonat. Zasad ga je nemoguće sintetski proizvesti. U NiKELU čajevac koristimo u proizvodima za njegu kože sklone aknama.

Dezinfekcija prostora

U aroma lampicu nakapajte 12 kapi eteričnog ulja čajevca i lavande. Ako nemate aromalampicu sličan učinak imat će i eterično ulje nakapano na blazinicu ili pamučnu krpicu. Taj će miris osvježiti i dezinficirati prostor. Ne zaboravite da eterična ulja svojim mirisom djeluju i na raspoloženje i emocije - očistite prostor u kojem živite, umirite svoj um.

Lavanda

dolazi od riječi lavare – prati. Rimljanima je ova biljka bila najomiljenije sredstvo za njihova ritualna kupanja. I oni i Grci palili su po sobama grančice lavande kako bi se zaštitili od bolesti. Ulje lavande dobiva se destilacijom vodenom parom. Eterično ulje je prozirno, zelenkasto-žute boje. Glavni je sastojak linalol. Jedno je od najblažih, a ipak najljekovitijih eteričnih ulja. Lavanda pospješuje djelotvornost svakog ulja s kojim se pomiješa. Jedino je eterično ulje koje se, kao prva pomoć, pri lakšoj povredi ili opeklini može nanijeti direktno na kožu. Potiče obnavljanje tkiva.

Dezinfekcija ruku

U 100 ml nekog neutralnog tekućeg sapuna za pranje ruku ukapajte 40 kapi eteričnog ulja lavande i 15 kapi eteričnog ulja čajevca. Ruke perite temeljito utrljavajući pjenu sapuna između prstiju barem minutu. Nakon pranja ruku, nanesite kremu za ruke. Naša je preporuka NiKEL krema za ruke s pantenolom.

 

 

 

Krema s čajevcem smanjuje pojavu prištića 17,00 €
128,09 kn
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (12)
Za osjećaj svježine i ugode bez isušivanja kože.
Krema za ruke s pantenolom 6,00 €
45,21 kn
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Ugodna, kremasta tekstura koja se trenutačno upija i čuva kožu od starenja.

PRETPLATITE SE NA
NAŠ NEWSLETTER

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.