DAR ZA VAS! Uz svaku web kupnju dva ili više proizvoda, dobivate na dar 5ml Hyaluron seruma!
DAR ZA VAS! Uz svaku web kupnju dva ili više proizvoda, dobivate na dar 5ml Hyaluron seruma!
chevron_left Povratak

Ljekovita svojstva božićnog drvca, bora

Bor je puno više od mirisa i božićnog ukrasa!

13.12.2020

Ljekovita svojstva božićnog drvca, bora

Bor je puno više od mirisa i božićnog ukrasa!

13.12.2020

Svatko od nas ima svoju priču s borom ili kako ga od milja volimo zvati - božićnim drvcem. Prirodno ili umjetno, jela ili bor, okititi na sami Badnjak ili tjednima prije, do kada bi okićeni bor trebao stajati u kući, kakve ukrase odabrati...Zagovaratelji prirodnog drvca spremni su navesti brojne argumente zašto je ono bolje, a priče o sječi šume više ne drže vodu jer svi znamo da se borovi namijenjeni božićnoj prodaji planski uzgajaju i ne rastu spontano u šumama. Osim toga, oni su odlični čistači zraka i biorazgradivi su, a kupite li drvce u tegli možete ga posaditi u vlastiti vrt. Kupnjom prirodnog drvca pomažete lokalne proizvođače. Ipak, moja prijateljica Branka ima sasvim posebnu priču o božićnom drvcu i to - umjetnom. Svoje drvce koristi godinama, a nakon svakog Božića pospremi ga i sljedeće godine opet izvadi. Gdje je tu priča? Priča je u  ukrasima. Mi, Brankini prijatelji, sa svojih putovanja iz različitih zemalja, dok se još moglo putovati, donosili smo Branki  jedan božićni ukras. Tako Brankin bor krase čarobni ukrasi iz Grand Canyona, Caprija... blizih i dalekih egzotičnih zemalja. Za svaki ukras Branka točno zna odakle potječe i tko joj je od prijatelja koji ukras donio. I tako iz godine u godinu bor je sve bogatiji, priče sve brojnije i zanimljivije...

Miris bora možda je prva asocijacija na Božić i zimu. Brojna su ljekovita svojstva bora, pomažu kod infekcija dišnih putova, prehlade, kašlja, bronhitisa. Kao aktivan prirodni sastojak bor je zastupljen i u NiKEL kozmetici zato što jača mikrocirkulaciju i podiže raspoloženje. Eterično ulje bora sadrži bornil-acetat, alfa- i beta-pinen, kamfor. Oduvijek se plućnim bolesnicima preporučivao oporavak u crnogoričnim šumama.

Ugodan zimski miris u svom domu možete postići uz eterično ulje NiKEL Zimska bajka.

Ulje za masažu Zimska bajka s divljom ružom, grejpom i iglicama bora  očarat će  sva Vaša osjetila, u ovim zimskim danima.

Jednako tako i Ulje za cirkulaciju i kapilare s ružmarinom koje je bogato esencijom borovih iglica, ružmarina i limuna.

Iglice bora sadrže veliku količinu vitamina C. Zato je sirup od borovih iglica jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova protiv kašlja.

Sirup od borovih iglica

1 kg mladih borovih iglica

1 kg meda

Mlade borove iglice uberite na mjestu što daljem od prometnica. Operite ih i osušite. U staklenku slažite red borovih iglica, pa ih prelijte s 3 velike žlice meda. Staklenku zatvorite i ostavite na suncu četrdeset dana. Na kraju procijedite i spremite. Ovaj sirup možete piti kao prevenciju ili kada vas kašalj počne mučiti. Smiju ga piti i djeca starija od godinu dana.

 

Ulje za cirkulaciju i kapilare s ružmarinom - Nikel kozmetika
Ulje za cirkulaciju i kapilare s ružmarinom 109,90 €
828,04 kn
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (2)
100% prirodno i bez konzervansa za izvaredan učinak svježine!
Zimska bajka ulje za njegu i masažu 14,59 €
109,93 kn
- +
Divlja ruža, esencija naranče, grejpa i iglica bora, predivna kompozicija za predivan osjećaj.
Zimska bajka eterično ulje naranče, jele, limuna i grejpa 7,95 €
59,90 kn
- +
Eterično ulje je mirisna duša biljke

PRETPLATITE SE NA
NAŠ NEWSLETTER

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.