DAR ZA VAS! Uz svaku web kupnju dva ili više proizvoda, dobivate na dar 5ml Hyaluron seruma!
DAR ZA VAS! Uz svaku web kupnju dva ili više proizvoda, dobivate na dar 5ml Hyaluron seruma!
chevron_left Povratak

Biljke koje pomažu kod tegoba s očima

Iskoristite moć biljaka ako imate probleme s očima...

12.09.2019

Biljke koje pomažu kod tegoba s očima

Iskoristite moć biljaka ako imate probleme s očima...

12.09.2019

Umorne oči, podočnjaci, crvenilo, svrbež, otečeni kapci... tegobe su s koje muče mnoge od nas. Mogu biti povezane s prevelikom izloženošću ekranima zbog čega su oči prenapregnute. Računala i rad na njima izbjeći ne možemo, ali možemo učitniti sve da svojim očima pomognemo, a u tome nam je najveći saveznik, naravno, priroda. Jer, ne zaboravite, priroda liječi.

Umorne oči. Biljka vidac ili vidova trava (Euphrasia officinalis) u cijelom svijetu se koristi kao specifičan lijek za neke očne tegobe kao što su upala očiju (konjuktivitis), umor očiju i oči koje suze. Pomoći će oparak od vidca. 1 žličicu biljke prelijte sa 1 dl prokuhane vode. Neka stoji poklopljeno minutu do najviše dvije minute. Procijedite kroz sterilnu gazu. Ovim oparkom ispirite oči tri do četiri puta na dan, a svakako ujutro i navečer. Uvijek priredite sviježi oparak.

Podočnjaci. Pomoći će ih ublažiti oblozi od lipovog čaja. Napravite čaj od lipe. Udobno se ispružite i petnaestak minuta držite tople (ali ne prevruće) obloge. Nakon toga nanesite Nikel Krema oko očiju s kestenom, koja u svom sastavu sadrži biljke koje izvlače suvišnu tekućinu oko očiju i ublažuju konture podočnjaka.

Svrbež i "zrnatost" kapaka znak su nedostatka vitamina B2. Da bi se spriječilo ili izliječilo ovo stanje, nutricionisti preporučuju namirnice bogate vitaminom B-kompleksa (pivski kvasac, orašasti plodovi, jaja, riba). Za zdravlje vaših očiju jedite puno peršina jer je bogat vitaminima A i C, a sadrži i znatne količine vitamina B, kalcija, željeza, fosfora, mangana i kalija.

Od dodataka preporučljiv je ekstrakt borovnice, prirodni beta karoten, vitamine B-kompleksa i vitamin C.

Balzam oko očiju i usana s bademom 11,00 €
82,88 kn
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (9)
Trenutno relaksirana i umirena koža oko očiju
Krema oko očiju s kestenom 11,00 €
82,88 kn
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (19)
Zbogom otečenosti i podočnjacima.

PRETPLATITE SE NA
NAŠ NEWSLETTER

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.